فواید فلوراید | هدی دنت

فواید فلوراید | هدی دنت

 

فلوراید، یک ماده معدنی که به طور طبیعی در بسیاری از غذاها و آب وجود دارد که به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک می کند. فلوراید پوسیدگی زودرس را به تاخیر می اندازد و مینای دندان شما را با مواد معدنی محافظت می کند. در حالی که فلوراید می تواند در مقادیر زیاد مضر باشد، رسیدن به سطوح سمی به دلیل مقدار کم فلوراید در محصولات موجود در داروخانه های معتبر مانند خمیر دندان و دهان شویه ها بسیار بعید است.

بررسی اجمالی

فلوراید مینای دندان را دوباره با مواد معدنی محافظت می کند، پوسیدگی اولیه را به تاخیر می اندازد و باکتری ها را کاهش می دهد.

اگر در مقادیر ایمن استفاده  شود، بسیاری از مزایای سلامت دهان را ارائه می دهد.

فلوراید چیست؟

فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که در بسیاری از غذاها و آب یافت می شود. در دندانپزشکی، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی از آن برای تقویت دندان ها و کاهش خطر پوسیدگی استفاده می کنند.

فلوراید چه می کند؟

هر روز مینای شما (لایه محافظ بیرونی دندان) مواد معدنی را به دست می آورد و از دست می دهد. هنگامی که اسیدهایی که از باکتری ها، پلاک ها و قندهای موجود در دهان شما ایجاد می شوند به مینای دندان شما حمله می کنند، مواد معدنی را از دست می دهید. (این فرآیند دمینرالیزاسیون است.) هنگامی که غذا و آب حاوی این مواد معدنی را مصرف می کنید، مواد معدنی مانند کلسیم و فسفات به دست می آورید. (این فرآیند معدنی سازی مجدد است.)

پوسیدگی دندان در نتیجه دمینرالیزاسیون بیش از حد بدون رمینرالیزاسیون کافی است.

فلوراید دندان با مقاوم‌تر کردن مینای دندان در برابر حملات اسیدی به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک می‌کند. همچنین پوسیدگی اولیه را نیز به تاخیر می اندازد.

انواع موارد مورد استفاده در دندانپزشکی

دندانپزشک همچنین می تواند آن را به شکل زیر به دندان های شما برساند:

فوم، که آنها را در یک قالب سفارشی پخش می کنند، سپس روی دندان های شما قرار می دهند.

وارنیش، که مستقیماً روی دندان های شما میگذارند.

ژل، که دندان های شما را به آن آغشته می کنند.

فواید فلوراید | هدی دنت

مصرف فلوراید در چه سنی اهمیت بیشتری دارد؟

نوزادان و کودکان بین 6 ماه تا 16 سال به مقدار مناسبی از آن نیاز دارند. دندان های در حال رشد به اندازه دندان هایی که قبلا روییده اند (رشد کرده اند) از فلوراید سود می برند.

انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) توصیه می کند که مصرف بیش از حد فلوراید را در نوزادان و کودکان خردسال رعایت کنید. ADA به طور خاص توصیه می کند از شیرخشک های مایع بازسازی شده، مانند کنسانتره مایع یا شیرخشک های پودری بچه که نیاز به مخلوط کردن با آب فلورایددار دارند، اجتناب کنید.

در عوض، ADA شیر مادر (شیر سینه)، شیر خشک آماده یا شیر خشک مخلوط شده با آب بدون فلوراید را توصیه می کند. این توصیه‌ها برای محافظت در برابر فلوئوروزیس مینای دندان است – رگه‌های سفید ضعیفی که می‌توانند در طول سال‌های رشد کودک روی مینای دندان ظاهر شوند، حتی قبل از رویش دندان‌ها از طریق لثه.

برای کودکان خردسال، ADA همچنین توصیه می کند:

در هر مسواک زدن از مقداری خمیر دندان حاوی فلوراید به اندازه یک نخود استفاده کنید.

تف کردن به جای قورت دادن خمیر دندان.

اجازه ندهید کودکان زیر 6 سال از دهانشویه های حاوی فلوراید استفاده کنند مگر اینکه توسط دندانپزشک یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی توصیه شود.

عدم دادن مکمل های غذایی حاوی فلوراید به کودکان زیر 6 ماه.

آیا بزرگسالان از این ماده سود می برند؟

بله، بزرگسالان نیز می توانند ازفواید  آن بهره مند شوند.

اگر این شرایط را دارید حتما از فلوراید بهره مند شوید:

  • خشکی دهان (خشکی دهان)، عوارض جانبی شایع برخی از شرایط مراقبت های بهداشتی (مانند سندرم شوگرن) و برخی داروها (مانند داروهای آلرژی و آنتی هیستامین ها) سبب کاهش ترشح بزاقی میشوند
  • بزاق شما به شستن ذرات غذا و باکتری ها کمک می کند. تولید آهسته بزاق، شما را مستعد ابتلا به مشکلات دهان و دندان مانند بیماری های لثه و پوسیدگی ها می کند.
  • بیماری لثه، که دندان ها و لثه های شما را در معرض باکتری قرار می دهد و خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد.
  • روکش‌ها، بریج‌ها، بریس‌ها یا پروتزهای جزئی متحرک که ممکن است خطر پوسیدگی را افزایش دهند، به خصوص در اطراف براکت‌های ارتودنسی یا جایی که تاج شما به دندان شما می‌رسد.
  • سابقه پوسیدگی دندان، که معمولاً تمامی موارد ذکر شده به این معنی است که شما میبایست از فلوراید اضافی بهره مند شوید.

در طول فلوراید تراپی چه اتفاقی می افتد؟

یک دندانپزشک یا متخصص بهداشت می تواند در طول معاینه معمولی دندانپزشکی یا تمیز کردن دندان، فلوراید درمانی را برای شما انجام دهد. آنها یک ژل فلوراید، فوم یا وارنیش را روی دندان های شما اعمال می کنند. به طور معمول، فلوراید درمانی کمتر از پنج دقیقه طول می کشد.

خطرات و مزایا

فواید فلوراید چیست؟

دندان ها را تقویت می کند و خطر پوسیدگی دندان را تا حدود 25 درصد کاهش می دهد.

به طور خاص، فلوراید:

مینای دندان شما را دوباره با معدنی محافظت می کند.

پوسیدگی زودرس دندان را به تاخیر می اندازد.

روند کاهش مواد معدنی را کند می کند.

از رشد باکتری های ایجاد کننده حفره جلوگیری می کند.

آیا فلوراید سمی است؟

هنگامی که به درستی استفاده شود، ایمن و موثر است. اما در دوزهای بالا می تواند خطرناک باشد. (سطح دوز “سمی” بر اساس وزن فرد متفاوت است).

اگر فرزند دارید، نظارت بر استفاده فرزندتان از آن بسیار مهم است. در اینجا چند نکته مفید وجود دارد:

از خمیر دندان های طعم دار خودداری کنید. (کودکان بیشتر احتمال دارد خمیر دندان طعم دار را ببلعند.)

فقط به اندازه یک نخود از خمیردندان فلورایددار روی مسواک کودکتان استفاده کنید.

در مورد استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید در کودکان زیر 6 سال احتیاط کنید. (کودکان زیر 6 سال بیشتر احتمال دارد خمیردندان را به جای تف کردن آن ببلعند.)

به دلیل سطوح پایین فلوراید در محصولات بدون نسخه، رسیدن به سطوح خطرناک فلوراید بسیار دشوار است. اما اگر نگرانی دارید، با دندانپزشک، متخصص اطفال مشاوره کنید.

آیا خطرات یا عوارض جانبی وجود دارد؟

شایع ترین عارضه جانبی فلوراید فلوئوروزیس (تغییر رنگ دندان ناشی از فلوراید) است. افراد مبتلا به فلوئوروزیس لکه هایی روی دندان های خود ایجاد می کنند که می تواند از سفید روشن تا قهوه ای تیره متغیر باشد. این لکه‌ها معمولاً در طول رشد دندان، معمولاً در کودکان زیر 6 سال ایجاد می‌شوند.

فلوروزیس اغلب در نتیجه مصرف فلوراید طبیعی مانند فلوراید موجود در آب چاه ایجاد می شود. اگر آب چاه دارید، آزمایش یک نمونه می تواند به تعیین مقدار فلوراید در آب شما کمک کند.

شما نمی توانید فلوئوروزیس را از بین ببرید، اما دندانپزشک ممکن است بتواند از روش های سفید کننده خاصی برای رفع این مشکل استفاده کند.

هر چند وقت یک بار باید فلورایدتراپی کنم؟

پاسخ به این سوال به نیازهای منحصر به فرد شما برای سلامت دهان بستگی دارد. بسیاری از مردم هر شش ماه از فلوراید تراپی بهره مند می شوند. اگر مستعد پوسیدگی هستید، ممکن است از درمان های مکرر بهره مند شوید. برای اینکه بدانید چه چیزی برای شما مناسب است، با دندانپزشک خود صحبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button