تاثیر نوشابه بر دندان | هدی دنت

 

نوشابه ها مملو از قند و اسید هستند که می توانند به دندان های شما آسیب برسانند. یک نوشابه در روز همچنین می‌تواند تقریباً 1000 کالری اضافی در هفته به رژیم شما اضافه کند که سبب چاقی ، ایجاد دیابت نوع 2 و بیماری قلبی نیز میشود. نوشابه می‌تواند یک درمان لذت بخش باشد، اما می تواند به سلامت و تندرستی دهان و دندان آسیب برساند. در ادامه بررسی میکنیم که چرا نوشابه می تواند به دندان های شما آسیب برساند و نکات لازم برای ترک نوشابه را بیان خواهیم کرد.

چرا نوشابه برای دندان های شما مضر است؟

نوشیدنی‌های گازدار با پوسیدگی دندان برای افراد در هر سنی مرتبط هستند. اسیدها و مواد قندی اسیدی موجود در نوشابه ها می توانند مینای دندان را نرم کرده و به ایجاد پوسیدگی کمک کنند. در موارد شدید، اگر آسیب مینای دندان درمان نشود، ساییدن دندان ها یا سایر شرایط می تواند منجر به از دست دادن دندان شود.

وقتی نوشابه های شیرین مصرف می کنید، قند روی دندان ها را می پوشاند و باکتری هایی را که در دهان شما زندگی می کنند تغذیه می کند. این امر منجر به تولید اسید می شود که می تواند به مینای دندان آسیب برساند، بنابراین هر چه نوشیدنی های شیرین شده با قند کمتری مصرف کنید، برای دهان شما بهتر است. با این حال، نوشیدنی های بدون قند نیز کامل نیستند. حتی اگر نوشابه قند نداشته باشد، می تواند حاوی آن دسته از مواد اسیدی باشد که به مینای دندان آسیب می زند.

چگونه نوشیدن نوشابه را متوقف کنیم؟

اگر می خواهید گامی به سمت یک سبک زندگی سالم بردارید، ترک نوشیدن نوشابه نباید دردناک باشد! شما می توانید چندین قدم کوچک برای غلبه بر این عادت بردارید که منجر به لبخندی سالم تر و قند کمتری در رژیم غذایی شما می شود.

  1. از کارهای کوچک شروع کنید

مانند هر عادت دیگری، ترک آن به اندازه پیشرفت تدریجی موفقیت آمیز نیست. تعیین اهداف بلندپروازانه یا غیر واقعی می تواند منجر به شرمساری و اغماض های بزرگتر شود، زمانی که از هدف خود دور می شوید. در عوض، اهداف کوچک و افزایشی را تعیین کنید که چالش برانگیز و در عین حال قابل دستیابی هستند. اگر روزانه نوشابه می نوشید، هدف خود را برای نوشیدن نوشابه 2 تا 3 بار در هفته تعیین کنید. وقتی به آن هدف رسیدید، برای یک هفته بعدی هدف تعیین کنید. با تعیین و دستیابی به این اهداف، اعتماد به نفس و اراده لازم برای ایجاد اهداف بزرگتر را خواهید داشت و به تدریج ولع خود را از دست خواهید داد.

  1. نوشابه را با آب گازدار طبیعی عوض کنید

این نوشیدنی های با طراوت و حباب دار مواد اسیدی یا قندی ندارند که مینای دندان شما را از بین ببرد و بدون کالری نیز هستند! آب گازدار یا سودا می تواند دارای یک طعم اکتسابی نیز باشد، اما در کل می تواند آن هوس نوشیدنی شما را به خوبی برآورده کند.

  1. به آب خود طعم و مزه بدهید

شاید نوشیدن آب ساده جذاب به نظر نرسد. خوشبختانه گزینه های زیادی برای طعم وجود دارد. می توانید آب طعم دار شده یا همان دتاکس واتر را جایگزین کنید اما حتما مراقب قند، کالری و مواد اسیدی باشید! شمادر منزل نیز می توانید خودتان آب دتاکس درست کنید.

برای نمونه خیار و لیمو را برش بزنید و داخل یک پارچ آب در یخچال بریزید. همچنین می توانید گیاهانی مانند رزماری، مرکبات یا انواع توت ها را نیز اضافه کنید.

تاثیر نوشابه بر دندان | هدی دنت

  1. به چای سبز روی بیاورید

اگر برای کافئین به نوشابه های روزانه خود متکی هستید، ترک نوشابه ممکن است دشوار باشد و منجر به سردرد و خستگی شود. اما وقتی نوشابه را کنار می گذارید مجبور نیستید کافئین را کنار بگذارید. شما باید چای سبز را امتحان کنید! چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است و تا ۲۸ میلی گرم کافئین دارد، در حالی که نوشابه ۲۲ میلی گرم کافئین دارد. جالب است بدانید، با نوشیدن چای سبز شیرین نشده، دچار افت قند معمول نیز نخواهید شد.

  1. عادت های خود را شناسایی کنید

ترک هر عادتی می تواند دشوار باشد. مراقب زمان و مکان مصرف نوشابه باشید. اگر همیشه در اوقات فراغت یا هنگام تفریحات یا در رستوران مقادیر زیاد نوشابه می‌خورید، برای جلوگیری از وسوسه، از قبل برای نوشیدنی سالم در تفریحات یا رستوران بدون نوشابه خود را آماده کنید

اگر هوس شدید، به سراغ گزینه های بهتری مانند آب گازدار یا چای سبز بروید.

  1. از محرک ها اجتناب کنید

دانستن محرک‌هایتان، مانند کسلی بعدازظهر یا بیرون رفتن برای غذا خوردن، شما را از موقعیت‌هایی آگاه می‌سازد که باعث ایجاد ولع می‌شوند، بنابراین می‌توانید به خودتان بیاموزید که چگونه از آن محرک کاملاً اجتناب کنید.

اگر احساس می‌کنید که هوس شدیدی در راه است، تصمیم بگیرید که از رسیدن به نوشابه جلوگیری کنید. به عنوان مثال، یک تکه آدامس را در دهان خود بگذارید یا از دهانشویه استفاده کنید. طعم نعناع به شما یادآوری می‌کند که از نوشیدنی‌های شیرین پرهیز کنید،این  در حالی است که نعنا طعم نوشابه را تلخ می‌کند، بنابراین کمتر احتمال دارد در نقطه‌ای که هوس می‌کنید به سراغ نوشابه بروید.

آیا روش نوشیدن شما مهم است؟

نحوه مصرف یک نوشیدنی ممکن است بر نحوه تعامل قندها و اسیدها با دندان شما تأثیر بگذارد. خوردن جرعه جرعه های طولانی و نگه داشتن نوشیدنی در دهان به احتمال زیاد منجر به کاهش pH می شود. pH پایین تر نشان دهنده محیط اسیدی تر است که خطر فرسایش را افزایش می دهد. از طرف دیگر، بلعیدن نوشیدنی منجر به کاهش کمتری در pH می شود.

استفاده از نی برای نوشیدن یک نوشیدنی شیرین نیز ممکن است به کاهش خطر پوسیدگی یا فرسایش کمک کند. همه چیز به این بستگی دارد که مایع از نی در تماس مستقیم با دندان های شما باشد. قرار دادن نی به گونه ای که در پشت دهان باشد ممکن است به کاهش خطر فرسایش کمک کند.

تاثیر نوشابه بر دندان | هدی دنت

توصیه مهم : از خمیر دندان حاوی فلوراید و دهانشویه استفاده کنید

فلوراید می تواند حفره ها را کاهش دهد و مینای دندان را تقویت کند، بنابراین مسواک زدن با خمیر دندان حاوی فلوراید اثرات نوشابه را کاهش می دهد. اگر یک جرعه نوشابه میل کردید، فوراً دهان خود را با آب یا دهانشویه بشویید تا آثاری از نوشیدنی که می تواند قرار گرفتن در معرض اسید مینای دندان را طولانی تر کند، پاک شود. شستشو با دهانشویه فلوراید نیز می تواند کمک کننده باشد.

خلاصه اینکه ترک نوشابه می تواند دشوار باشد، به خصوص اگر سال ها است که روزانه نوشابه می نوشید. اما درک اینکه چگونه نوشابه می تواند به دندان ها و سلامتی شما آسیب برساند و دانستن این نکات برای ترک نوشابه می تواند شما را در مسیری جدید و سالم قرار دهد.

مقالات مرکز مراقبت از دهان توسط یک متخصص دهان و دندان بررسی می شود. این اطلاعات فقط برای اهداف آموزشی است. این متن قرار نیست جایگزینی برای مشاوره، تشخیص یا درمان حرفه ای پزشکی باشد. برای نتیجه گیری بهتر میتوانید از دندانپزشک، پزشک یا مشاورین مجرب مجموعه هدی دنت مشاوره بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button